HIEROJA

MARCUS KALLIOKOSKI

MARCUS KALLIOKOSKI

- HIEROJA JA MUUSIKKOMITEN MUUSIKOSTA TULI HIEROJA?

Alunperin haaveammattini oli kanttori, eli kirkkomuusikko. Jo 5-vuotiaana totesin haluavani kanttoriksi, jota kohti pyrinkin jo lapsuus- ja nuoruusvuosinani. Opiskelin pianonsoittoa, lauloin soolona ja kuorossa sekä opettelin teini-ikäisenä myös urkujensoiton itsenäisesti. Myöhemmin opiskelin kirkkomusiikkia Oulun konservatoriossa ja Sibelius-Akatemiassa Kuopiossa. Valmistuin musiikin maisteriksi (MuM) vuonna 2013.

Ensimmäiset kosketukset hierontaan liittyivät yllättävää kyllä - musiikkiopintoihini. Hain klassista laulua opiskellessani apua hengityksessä ilmenneisiin ongelmiin voice massage-hieronnasta. Hieronta auttoi ja suoritin laulun B-tutkinnon erinomaisin arvosanoin. Tuo kokemus avasikin silmiäni ymmärtämään anatomiaa ja lihasten toimimista mm. laulamisessa. 

Vuosina 2013-2018 toimin päätoimisesti kanttorina joko sijaisena tai viimeisimmäksi kanttorin virassa Pernajan seurakunnassa. Vuonna 2014 tein radikaalin elämänmuutoksen, aloin kuntoilla ja kiinnitin huomiota ruokatottumuksiini. Palkitsin itseäni painonpudotuksesta käymällä hieronnassa satunnaisesti. Koko elämänmuutosprosessin saldo oli 40 kiloa kevyempi keho ja liikunnan ilon löytäminen.

Pikkuhiljaa kiinnostuin enemmän hieronnasta ja etsin tietoa eri väylistä opiskella sitä. Päädyin hakemaan Hierojakoulu Relaxiin ja pääsinkin opiskelemaan. Opinnot kestivät 15 kuukautta, jonka jälkeen valmistuin koulutetuksi hierojaksi.

Uskon elinikäiseen oppimiseen. Ihminen ei ole valmis valmistuessaan opinnoista, vaan itseään on kehitettävä monipuolisesti koko elämän ajan. Viimeisten vuosien aikana olen oppinut paljon fysiologiasta, anatomiasta, ihmisestä, mielen ja kehon yhteydestä, yrittäjyydestä ja siihen liittyvästä vastuusta ja vapaudesta. Tulevaisuudessa haluan oppia lisää purentalihaksista, hengityslihaksista sekä kuivaneulauksesta. Projekti "itsensä kehittäminen" siis jatkuu. 

Kanttorin ura ei kokonaan loppunut alanvaihdon myötä, vaan teen edelleenkin pk-seudulla kanttorin sijaisuuksia musisoiden lähinnä kirkollisissa toimituksissa ja jumalanpalveluksissa. Parasta koko prosessissa onkin ollut yhdistää kaksi täysin erilaista ammattia toisiinsa.

TIETOA MINUSTA JA YRITYKSESTÄNI


2017 - OPINNOT

Aloitin opinnot Helsingissä Hierojakoulu Relaxissa. Opintoihin kuului anatomiaa, käytännön harjoittelua ja hierontatekniikoiden opiskelua monipuolisesti klassisesta hieronnasta urheilijan lihashuoltoon.

2018 - VALMISTUMINEN

Valmistuin koulutetuksi hierojaksi joulukuussa 2018. 

2019 - YRITYKSEN PERUSTAMINEN

Perustin toiminimen tammikuussa 2019. Aluksi toimin pääasiassa hierojana Rela-Hierojilla Leppävaarassa, mutta aloin hankkimaan omaa asiakaskuntaa jo varhaisessa vaiheessa. 

2019 - LISÄKOULUTUS

Osallistuin vuoden 2019 aikana Hierojakoulu Relaxissa lisäkoulutukseen, jossa opiskeltiin mm. purentalihasten käsittelyä, kuivaneulauksen perusteita ja erilaisia hierontatekniikoita. Suoritin Hierojan erikoisammattitutkinnon osan "Niska-hartiaseudun ja pään alueen kipupotilaan toimintakyvyn edistäminen".
 

2019 - ST. GEORGE CARE AND SPA

Elokuussa 2019 pääsin yritykseni kautta tekemään töitä Hotelli St. Georgen spassa, ja tarve yksityisasiakkaiden hierontaan väheni.

2020 - KORONAEPIDEMIA

Koronaepidemia yllätti koko hieronta-alan toimijat. Asiakkaat peruivat hierontoja ja lopulta päätoiminen työskentelypaikkani St. George Spa suljettiin väliaikaisesti.

2020 - KOTIKÄYNNIT

Toukokuussa 2020 poikkeustilaan liittyviä rajoituksia on alettu jo purkamaan ja tulevaisuus alkaa näyttää aavistuksen valoisammalta. Teen kotikäyntejä asiakkaiden luona ja hieron kotonani Espoon Leppävaarassa (Perkkaa).

2020 - PALUU TÖIHIN

Heinäkuussa 2020 St. George care & spa avautui uudestaan. Jatkan kotikäyntejä asiakkaiden luona ja hieron kotonani Espoon Leppävaarassa.

2020 - MUUTTO

Joulukuussa 2020 muutin Helsinkiin Kallioon. Jatkan hierontojen tekemistä kotonani Vilhonvuorenkujalla Sörnäisissä. Tervetuloa tutustumaan!  

2021 - LISÄKOULUTUS

Tammikuussa 2021 aloitin lisäkoulutuksen Hierojan erikoisammattitutkinnon osan "Alaraajan kipupotilaan toimintakyvyn edistäminen". Suoritin tutkinnonosan hyväksytysti elokuussa 2021. 

2022 - KOTIKÄYNNIT

Aloitin uuden alan opinnot syksyllä 2022, joten aikaa omille asiakkaille on tällä hetkellä entistä vähemmän. Sen vuoksi tarjoan syksystä 2022 kevääseen 2023 vain kotikäyntejä, joihin  voit varata aikaa soittamalla tai viestillä.